Wij maken gebruik van cookies

Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Door de cookies te accepteren, word je herkend. Zo kunnen we onze website afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en kunnen we je relevante informatie en advertenties laten zien. Voor meer informatie kun je kijken bij ons cookie- en privacy statement. Door op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Ik ga akkoord

De reis van de koffieboon

Koffie is voor velen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Met dank aan de koffieboon!  Maar wat moet er allemaal gebeuren voordat er een koffieboon is? Dat is een vraag die niet vaak gesteld wordt. Men denkt dat een koffieboon groeit aan een plant en dat die bonen na het plukken klaar zijn om gebruikt te worden. Echter, de reis van de koffieboon is wat langer en ingewikkelder.

Koffie is eigenlijk een fruitsoort

De groei van de koffieboon begint niet in de vorm van een boon, maar in de vorm van een zaad. Omdat dit zaden zijn van een specifieke bessensoort, zijn er koffie experts die zeggen dat koffie dus eigenlijk behoort tot de fruitsoorten. In deze bessen zitten de daadwerkelijke koffiebonen.

Groei van de boon en het klimaat

Een koffieplant kan er maximaal 5 jaar over doen om de bessen te produceren. Dit proces is erg afhankelijk van het weer. Zo hebben koffieplanten veel aandacht nodig en groeien ze het best in warme, subtropische klimaten. Koffieplantages zijn te vinden in Zuid-Amerika, Azië en Afrika.

Oogsten, verwerken en roosteren

Nadat de koffiebessen van de planten gehaald zijn, met de hand of door een machine, wordt het vruchtvlees van de bes verwijderd. De koffiebonen blijven over en moeten verwerkt worden. Dit gebeurt droog – door de koffiebonen 2 weken in de zon te laten drogen, of nat – door de bonen te wassen en te laten fermenteren. Deze laatste methode wordt tegenwoordig het meest gebruikt omdat de boon dan minder snel beschadigd raakt.

Als de bonen verwerkt zijn, is het tijd voor de laatste stap: het roosteren. Dit vraagt om precisie in zowel timing als temperatuur. Het roosteren haalt namelijk niet alleen het bovenste laagje van de boon weg, maar bepaalt ook de smaakintensiteit van de koffie. Dat koffie met een intensere smaak meer cafeïne zou bevatten, is dan ook een fabel. Dat heeft allemaal te maken met de manier waarop de bonen worden geroosterd.

Verscheping en klaar voor gebruik

Na het roosteren worden de mislukte bonen eruit gehaald, waarna de goede bonen klaar zijn om verscheept en gebruikt te worden. Elk land heeft vervolgens eigen manieren van koffie drinken. In Amerika wordt het veel zwart gedronken en in Italië is de espresso populair. In Nederland vinden veel mensen de cappuccino erg lekker, maar de andere vormen doen het ook goed.

Daarom heb je bij onze koffiemachines keuze uit je eigen favoriet, allemaal gemaakt met dezelfde unieke koffieboon.

Onze unieke koffieboon

Uniek aan Care for Coffee is dat wij zorgvuldig de boon hebben geselecteerd die voor u de beste smaakbeleving creëert. Daarbij hebben we niet alleen gekeken naar de formule van het roosteren, maar ook naar de plek waar de beste koffiebonen vandaan komen. Uiteindelijk resulteert dit in de lekkerste boon voor je zakelijke koffiemachine!

Alleen eerlijke koffiebonen

  • Zonder investering beschikt u over een kwalitatieve automaat die diverse koffievariaties kan verzorgen (én thee).
  • Wij zorgen ervoor dat uw voorraad verse koffiebonen en verse supplies altijd op orde is.
  • Wij verzorgen wekelijks de reiniging en het klein & groot technisch onderhoud aan uw koffiemachine.
  • Alle kosten zijn transparant en real-time inzichtelijk via ons webportal.
  • Wij bieden diverse abonnementsvormen - de beste koffie tegen de laagste tarieven.

Oké, ik ben helemaal verkocht!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×