Klantcase: de Sterkerij in Rijssen

Al vanaf 13 cent per kopje

Case: de Sterkerij

De Sterkerij in Rijssen helpt mensen met een beperking of psychische aandoening en een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende, betaalde werkplek. In de kantine van de Sterkerij genieten dagelijks ongeveer vijftig medewerkers van de koffie van Care for Coffee. Maar dit is niet het enige wat de Sterkerij en Care for Coffee met elkaar verbindt. In deze blog lees je meer over de bijzondere samenwerking tussen beide partijen.

"Net als de Sterkerij is Care for Coffee maatschappelijk betrokken, dat is fijn".

Werkplekken

Ruim tien jaar geleden ontstond het idee om een werkplek te creëren voor mensen met een Wajong-uitkering die (nog) niet deelnemen aan het arbeidsproces. Dit kunnen mensen zijn die door een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking of een psychische aandoening niet in het reguliere werkveld terecht kunnen, maar ook mensen die dagbesteding krijgen, terwijl ze wel (gedeeltelijk) deel kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Catering, fietsen en productie

Marco Woertman van de Sterkerij: “Bij de Sterkerij zijn we met de eerste medewerkers begonnen met het maken van hapjes en stationsfietsen. Waar we ooit twee medewerkers in dienst hadden, zijn dit er nu ongeveer tachtig. We hebben een complete horecakeuken van waaruit we catering verzorgen voor particulieren en bedrijven, denk aan hapjes, bedrijfslunches en barbecues. Daarnaast hebben we een fietsenwinkel en fietsenmakerij, productie- en inpakafdeling en nog een kerstpakkettenafdeling. Nieuwe medewerkers solliciteren zelf op een van de functies.”

Mooie match

De Sterkerij zocht een aantal jaar geleden contact met Care met de vraag of zij interesse hadden in de kerstpakketten. “Care is een grote werkgever, dus daar zagen we kansen. Ze zijn bij ons op de koffie geweest, maar die vonden ze niet echt lekker. Ze hebben toen direct een proefmachine neergezet. Daar zijn we niet meer vanaf gestapt: inmiddels genieten dagelijks zo’n vijftig mensen van de heerlijke koffie. En Care heeft voor onze kerstpakketten gekozen. Een mooie match dus,” aldus Marco.

Persoonlijk tintje op de koffiezakken

“Toen Yvonne van Care for Coffee meer hoorde over de Sterkerij en wat wij doen, leek het haar leuk dat de medewerkers van de Sterkerij de zakken met koffiebonen van Care for Coffee zouden bestickeren. Sinds dit jaar voorzien we de zakken koffie dan ook van een Care for Coffee-etiket met daarop een foto van de medewerkers die de koffie hebben bestickerd. Hierdoor staan we inmiddels bij veel bedrijven naast de koffieautomaat. Heel leuk!”

Bijzondere samenwerking

De samenwerking tussen de Sterkerij en Care for Coffee is inmiddels drieledig: Care is een grote klant voor de Sterkerij voor de kerstpakketten, waar de Sterkerij juist weer een koffieklant van Care for Coffee is. Daarnaast zijn de productiemedewerkers van de Sterkerij een aantal weken per jaar druk met het bestickeren van de koffiezakken.

“Het is een fantastische samenwerking. Care for Coffee is een goed benaderbaar bedrijf: van de directieleden tot de koffiedame die wekelijks langskomt en al bijna onderdeel is van ons eigen personeelsbestand. Care for Coffee is erg klantgericht en net als wij maatschappelijk betrokken. Dat zorgt ervoor dat we eerlijk zaken kunnen doen. En dat is fijn!”

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×