Care for Coffee gaat samenwerking aan met AC De Branderij

Al vanaf 13 cent per kopje

Care for Coffee werkt sinds maart 2020 samen met AC De Branderij in Hardenberg. Samen verzorgen ze de koude en warme dranken voor het gemeentehuis Hardenberg en de daaronder vallende locaties. In deze blog lees je meer over hoe de samenwerking tot stand is gekomen, wat de twee bedrijven verbindt en de gemeenschappelijke ambities waar ze met de gemeente Hardenberg naar streven.

AC De Branderij

AC De Branderij in Hardenberg is een bedrijf dat net als Care for Coffee koffieautomaten en koffie voor bedrijven en instellingen verzorgt. Ze bieden daarbij goede, ambachtelijke kwaliteitskoffie en 100% biologische thee. Volgens Patrick Mulder, eigenaar van AC De Branderij, is het streven van de Branderij om eerlijke koffie en thee te bieden vanuit een maatschappelijk betrokken karakter. Daarom helpt AC De Branderij mensen met een beperking of psychische aandoening en een afstand tot de arbeidsmarkt aan een passende, betaalde leer- werkplek. Op dit moment werken er dagelijks zes medewerkers bij de Branderij. Volgens Mulder wordt er altijd gekeken of medewerkers goed bij het bedrijf passen, zodat ze plezier in hun werk kunnen ervaren en zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Locaties gemeente Hardenberg

De vraag van de gemeente Hardenberg was om met een externe samenwerkingspartner de warme en koude drankenvoorziening op diverse locaties te realiseren. Als gemeente werkt Hardenberg vanuit verschillende soorten locaties.

Intenties gemeente

De intentie van de gemeente Hardenberg was om een overeenkomst te sluiten met een leverancier die circulariteit heeft ingebed in haar organisatie. Zowel Care for Coffee als AC De Branderij passen circulariteit toe in hun organisatie. Ook gaf de gemeente duidelijk aan dat zij graag zouden zien dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt deelnemen in de maatschappij. Een link met AC De Branderij was daardoor gauw gelegd. Tijdens de informatiedag over de aanbesteding vanuit de gemeente kwamen Care for Coffee en AC De Branderij elkaar tegen. Het bleek dat beide partijen veel gemeenschappelijke ambities hadden, waardoor ze besloten hun krachten te bundelen.

Duurzaamheid

Naast de aandacht voor circulariteit en maatschappelijke betrokkenheid wil de gemeente Hardenberg op alle mogelijke fronten zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom stelden zij bij de aanbesteding hoge eisen aan duurzaamheid in hun aanbesteding. Care for Coffee en AC De Branderij realiseren dit door middel van Halo Green Cups. Dit is een 100% biologisch afbreekbare beker. Care for Coffee levert de Halo Green Cups. Na gebruik worden de cups door de medewerkers van AC De Branderij opgehaald met een bakfiets. Vervolgens worden alle bekers gedeponeerd in inzamelbakken die sinds kort gevestigd zijn bij AC De Branderij. Regelmatig worden deze bakken opgehaald met auto’s die CO₂ neutraal rijden. De bekers worden vervolgens gerecycled tot nieuwe bekers. Per 1000 bekers levert dit een CO₂ besparing op van 1,925 kg. Dit is een mooi duurzaam project.

Overeenkomsten

Waarom het meteen klikte tussen Care for Coffee en AC De Branderij? Beide bedrijven zijn jong, open minded en staan open voor vernieuwingen. Veel van de kernwaarden van Care for Coffee komen overeen met die van de Branderij. Ze hebben dan ook gemeenschappelijke ambities opgesteld waar ze met de gemeente Hardenberg naar streven. Waaronder het optimaliseren van werkplezier, vitaliteit van medewerkers door hoogstaande basiskwaliteit, circulaire economie, waardige werkzaamheden, maatschappelijk belang en duurzaamheid.

Samenwerking

Sinds 2020 is de samenwerking officieel ingegaan. Er zijn machines geplaatst door Care for Coffee bij de verschillende locaties. En AC De Branderij zorgt ervoor dat de machines schoon blijven en er op alle locaties koffievoorziening is. De medewerkers van AC De Branderij bezorgen met een bakfiets koffiebonen bij de gemeente Hardenberg en de overige locaties. Ze zorgen voor een gezamenlijke tevredenheid van de klant. Wie wat doet stemmen ze samen goed af. ‘Samen sterk’ is dan ook een van de uitgangspunten binnen deze samenwerking. Ook is er een nieuw gezamenlijk logo ontwikkeld vanuit de gemeente, Care for Coffee en de Branderij. Het logo is met name ontwikkeld voor de samenwerking met de gemeente zodat men het kan herkennen.

Maatschappelijk belang

Patrick Mulder van AC De Branderij geeft aan dat de samenwerking met Care for Coffee prima verloopt en dat er een bepaalde transparantie is. “Aan het begin was er veel contact omdat alles samen opgezet moest worden. Inmiddels is alles op zijn plek gevallen en weten beide partijen wat ze moeten doen en hoe het eruit komt te zien.” Ook de klant weet wat ze kunnen verwachten. AC De Branderij is erg blij met deze mooie samenwerking omdat het er mede voor zorgt dat ze meer mensen met een arbeidsbeperking een volwaardige arbeidsplek kunnen aanbieden!

Daarom Careforcoffee

Zonder investering

De machine zit bij de cliqprijs inbegrepen. U hoeft geen investeringskosten te betalen. Zo kunt u op kantoor genieten van heerlijke koffie.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×