Zes redenen om meer koffie te drinken met collega’s

Al vanaf 13 cent per kopje

Zes redenen om meer koffie te drinken met collega’s

Je bent uitgenodigd voor een bijeenkomst met aansluitend een informele lunch. Na afloop van de bijeenkomst, neem je snel een broodje mee en ga je weer terug naar je werkplek. Volle agenda, drukdruk… bijpraten met collega’s komt wel weer een keer. Herkenbaar?

Wellicht is het volgende dan ook herkenbaar: in de lift, op de parkeerplaats of zelfs op het toilet spreek je toevallig die ene collega die je eigenlijk nooit spreekt en die komt ineens verrassend uit de hoek, die zou je toch eens vaker op moeten zoeken om mee te sparren…

Informele bijeenkomsten in drukke tijden

In een drukke agenda zijn de informele bijeenkomsten de eerste bijeenkomsten die sneuvelen. Tijd om even zónder agendapunten met collega’s bij te praten onder het genot van een bak koffie, nemen we nauwelijks. In deze blog vertellen we zes redenen om juist vaker de tijd te nemen om samen met collega’s koffie te drinken. Het levert je namelijk meer op dan je zou vermoeden.

1 Meer verbinding

Niets kost meer energie dan een stroeve samenwerking met je collega’s. Je zit wekelijks tientallen uren bij elkaar op kantoor, een slechte band met je collega’s kan je werkplezier dan ook behoorlijk verpesten. Door meer met elkaar in gesprek te zijn, krijg je meer inzicht en begrip voor de ander en wordt de verbinding tussen collega’s sterker. Stel je voor dat je ineens ontdekt dat die ene saaie collega dezelfde hobby heeft als jij. Wie weet heb je ineens een heel andere klik met elkaar!

2 Meer vertrouwen

Als je beter verbonden bent met je collega’s, vergroot dat het vertrouwen in elkaar. En vertrouwen is natuurlijk de basis voor het bereiken van teamresultaten. Meer onderling vertrouwen, leidt tot een grotere betrokkenheid en daarmee tot meer verantwoordelijkheidsgevoel.

Vertrouwen is de basis voor het bereiken van teamresultaten

3 Vooruitgang of versnelling

In een grote groep mensen of in een formele setting ervaren veel mensen een drempel om zich uit te spreken. Juist in kleine, informele, vertrouwelijke settingen gebeurt het. Het zal niet de eerste keer zijn, dat een sessie vastloopt, een koffiepauze wordt voorgesteld en er na de pauze ineens twee mensen binnenkomen met de mededeling: ‘We hebben net nog even doorgepraat, maar het lijkt ons een goed idee om…’

Gesprekken die vastlopen, zijn vaak te redden met een kop koffie.

4 Veranderend perspectief

Gesprekken lopen soms vast, dat komt omdat we vaak communiceren over de inhoud (“waar hebben we het over?”) en het proces (verloop gesprek, agenda etc.) en het daar niet altijd over eens zijn. Communicatie heeft echter meerdere lagen, het gaat ook over relatie en gevoel. Als een gesprek vastloopt, is de beste manier om daaruit te komen, te schakelen naar een andere laag en het dus niet over inhoud of proces te hebben, maar over de onderlinge relatie of het gevoel. En waar kan dat beter dan in een informele setting, onder het genot van…. Juist: een kop koffie!

5 Het informele karakter van koffie drinken

Het informele karakter van koffie drinken nodigt uit om het over andere dingen te hebben dan het reguliere werk. Op die manier ontstaat er ruimte voor innovatieve ideeën of om out-of-the-box te denken. Juist door het te hebben over hobby’s, vakanties kom je misschien wel op het idee om een parallel te trekken met je huidige werkzaamheden. Toen ik bijvoorbeeld aan het vertellen was wat mijn 4-jarige dochter die dag op school geleerd had, kreeg ik een ingeving voor een goede werkvorm voor een training die ik aan het ontwikkelen was.

Juist door informele gesprekken kom je vaak op geniale ideeën

6 Even de druk eraf

Even ontsnappen aan de volle mailbox, stapels notities, het rennen van overleg naar overleg. Niet voor niets worden er steeds meer vitaliteitsprogramma’s geïntroduceerd met cursussen als ‘mindful achter je PC’, maar een moment rust met koffie (oké, in het kader van de vitaliteit ook maar eens een theetje of een watertje drinken) doet wonderen om te ontspannen.

Daag jezelf uit!

Dus daag je zelf eens uit, stop waar je nu mee bezig bent. Ja, nú! En ga eens koffie drinken met een collega. Een bakkie gaat er altijd wel in, toch? Wat kost het je, een paar minuten? En wat levert het je op?

Of kijk eens of je het wat structureler kan aanpakken, begin bijvoorbeeld iedere maandagochtend de week met een bakje koffie samen met collega’s, geen druk, geen agenda, gewoon bijpraten. Kijk wat er ontstaat!

Daarom Careforcoffee

De laagste prijs

Al vanaf €0,13 per kopje staat er een professionele koffiemachine op uw kantoor, in uw winkel of sportkantine en kunt u genieten van de lekkerste bonenkoffie, espresso, cappuccino, latte macchiato en chocolademelk.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×