Waarom koffie voor je workout een goed idee is!

Al vanaf 13 cent per kopje

Waarom koffie voor je workout een goed idee is!

Over de vraag of koffie drinken op werk je productiviteit verhoogt, hebben we eerder een blog geschreven. Lees hier uitgebreid wat het antwoord op deze vraag is. In het kort kan in elk geval gezegd worden dat koffie absoluut een positief effect kan hebben op je productiviteit. Maar, hoe zit dat met het drinken van een kop koffie voor je workout? Zeker in een tijd waar bedrijven niet meer om het belang van een ‘healthy lifestyle’ heen kunnen, is dat de moeite waard om eens op een rijtje te zetten.

1.Cafeïne heeft een gunstig effect op onze vetweefsels

Het is niet voor niets dat veel sportsupplementen cafeïne bevatten. Deze stof kan er namelijk voor zorgen dat je fysieke prestatie aanzienlijk verbetert, doordat het adrenaline level in je lichaam hoger wordt. Deze adrenaline stroomt door je bloed naar je vetweefsels, waar signalen worden afgegeven om vetten af te breken die vervolgens als vrije vetzuren in het bloed worden opgenomen en als brandstof voor het lichaam gebruikt worden. Simpel gezegd betekent meer brandstof dat je langer en zwaarder kan trainen, waardoor er meer vet verbrand kan worden. En wie wil dat nou niet?

2.Waargenomen spierpijn verlaagt

Onderzoek heeft aangetoond dat een kop koffie drinken vlak voordat je krachttraining gaat doen er niet alleen voor zorgt dat je meer gewicht kan gebruiken, maar ook dat je het aantal herhalingen makkelijker kan verhogen. Dit komt waarschijnlijk doordat cafeïne de pijnreacties afzwakt zodat je lichaam en spieren minder snel moe worden. Misschien dat de spierpijn na de training dus wat erger is, maar dan weet je in elk geval dat je wel écht goed je best hebt gedaan.

3.Er worden meer calorieën verbrand  

Dit merk je niet direct tijdens je workout, maar het heeft wel impact op de resultaten van je sportsessie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat atleten die koffie dronken voor de workout tot wel 15 procent meer calorieën verbrandden dan atleten die dit niet deden. Het effect hiervan werkt nog een aantal uur door na het sporten. Van zo’n kopje koffie kan je dus best lang profijt hebben!

Laat het sporten maar beginnen!

Na het lezen van al deze voordelen van het drinken van een kop koffie voor het sporten, kunnen we wel stellen dat het dus een enorme win-win is om te genieten van een kop koffie en daarna je workout ook nog eens extra effectief te laten zijn! Je hoofd leegmaken met een kop koffie op kantoor en korte workout in je lunchpauze heeft voor ons nog nooit zo aantrekkelijk geklonken. Doe je ook mee?

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×