Waar komt de lekkerste koffieboon vandaan?

Al vanaf 13 cent per kopje

Waar komt de lekkerste koffieboon vandaan?

In de reis van de koffieboon leggen we uit dat er nog heel wat aan vooraf gaat voordat koffie in ons kopje terecht komt. Het klimaat is bijvoorbeeld een enorm belangrijke factor en zorgt er al voor dat het lang niet voor er elk land mogelijk is om koffieplantages te hebben. De temperatuur en condities waarin koffiebonen groeien en verwerkt worden bepalen namelijk hoe de koffieboon smaakt. Maar waar komt de lekkerste koffieboon vandaan? We onderscheiden de twaalf beste landen voor je!

 

Brazilië

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld, waar zowel de Arabica als de Robusta boon groeien. De koffie die hier vandaan komt, staat bekend om de lage zuurgraad, de romige textuur en de chocolade -en karameltonen. Het is dus een koffieboon die van zichzelf al wat zoeter smaakt.

Colombia

Door het geschikte klimaat van Colombia wordt het land vaak genoemd als een gebied waar kwalitatief goede koffiebonen vandaan komen. De zuurgraad van de bonen is middelmatig tot laag en heeft noottonen. Het is minder zoete koffieboon met een stevigere smaak.

Costa Rica

Costa Rica onderscheid zichzelf van de andere Amerikaanse landen doordat de bonen die hier vandaan komen een hoge zuurgraad hebben. Maar omdat er ook tonen van honing en geroosterde noten in de boon zitten, heffen de smaken elkaar goed op. Dit zorgt ervoor dat de koffieboon niet de zoet en niet te zuur is.

Ethiopië

Hier groeien veel verschillende soorten bonen, die ook in smaak meer van elkaar verschillen dan elders. Over het algemeen is het een wat vollere boon die afhankelijk van het verwerkingsproces een bessen -of jasmijntoon hebben. Een koffieboon die dus minder makkelijk te herkennen is.

Honduras

Honduras staat bekend om de ambachtelijke koffie. Het land kent veel kleine koffieproducenten, die elk een unieke smaak creëren. Ook hier is de koffie dus lastig te herkennen, maar wel altijd speciaal.

Indonesië

De koffie uit Sumatra hebben een rookachtige, aardse en pittige smaak. De bonen worden lang geroosterd op een hoge temperatuur, waardoor er minder cafeïne in de boon zit. Dit proces zorgt ervoor dat de koffieboon te herkennen is aan de wat typische verbrande smaak.

Jamaica

De Blue Mountain koffie uit Jamaica is een van de meest gewilde soorten ter wereld. Dit komt doordat de koffie eerst gecertificeerd moet worden voor het de verkoop in mag. Het is om die reden een dure koffie en heeft een zachte smaak.

Jamaica

De Blue Mountain koffie uit Jamaica is een van de meest gewilde soorten ter wereld. Dit komt doordat de koffie eerst gecertificeerd moet worden voor het de verkoop in mag. Het is om die reden een dure koffie en heeft een zachte smaak.

Hawaii

Hawaii kent verschillende soorten koffie, maar de meest bekende boon uit Hawaii komt uit Kona. Deze koffieboon is populair vanwege de boterachtige smaak met veel aroma’s.

India

Koffiebonen uit India zijn zoeter dat de koffiebonen die uit Amerika of Afrika komen. Dit komt door de lagere zuurgraad. De boon heeft een subtiele smaak met noottonen.

Kenia

Als je houdt van alle zure snoepjes in de snoepwinkel, dan houd je ook van koffie uit Kenia. Deze koffiebonen zijn namelijk zuur en zoet tegelijk, met de herkenbare smaak van zure besjes.

Mexico

Mexico is een grote speler als het gaat om koffieproductie. De koffiebonen die hier vandaag komen hebben een middelmatige zuurgraad met tonen die smaken naar kersen. Daarnaast is de koffie wat scherper van smaak vergeleken met de koffie uit andere Amerikaanse landen.

Tanzania

Dit Afrikaanse land staat bekend om het feit dat hier koffiebessen groeien die maar één koffieboon bevatten. Dit is maar in 5% van de gevallen zo. Normaal gesproken bevat een koffiebes twee bonen. De boon zou hierdoor een unieke zoete smaak hebben, maar hierover verschillen de meningen.

Conclusie

Iedereen zal een andere koffieboon misschien als beste aanwijzen, puur omdat smaken verschillen. Wij hebben ervoor gekozen onze boon uit Brazilië te halen omdat we op zoek waren naar de beste combinatie tussen de Arabica en de Robusta koffieboon. Hier kan je lezen waarom deze combinatie naar onze mening de beste is voor je zakelijke koffiemachine.

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×