Voedingsstoffen in koffie

Al vanaf 13 cent per kopje

Voedingsstoffen in koffie

Na water is koffie het meest gedronken drankje van Nederland. Van alle drankjes die per dag worden genuttigd, is bijna een kwart koffie! Een kwart van die kopjes wordt door onze bevolking buiten de deur gedronken. Maar welke voedingsstoffen zitten er eigenlijk in zo’n kop koffie? En is het überhaupt gezond om zoveel koffie te drinken?

Voedingsstoffen in koffie

Koffie is meer dan alleen een zwarte vloeistof. Er zitten namelijk ook voedingsstoffen in die essentiële vitamines bevatten: iboflavine, panthotheenzuur, mangaan, kalium, magnesium en niacine krijg je binnen als je koffie drinkt. Kalium is een mineraal dat betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Deze vitamine beschermt je dus tegen hartritmestoornissen. Magnesium is noodzakelijk voor allerlei processen in ons lichaam. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je brein creatiever kan om gaan met stress. Zo ondersteunt magnesium ook je geheugen.

Dagelijkse hoeveelheid koffie

Gezonde volwassenen kunnen ongeveer 400 milligram cafeïne per dag innemen zonder dat er negatieve effecten te verwachten zijn. Dat komt neer op ongeveer 4 kopjes koffie per dag. Elke volwassene heeft op een dag zo’n 1,5 tot 2 liter vocht nodig per dag. Daar hoort koffie dus ook bij. Koffie is veilig om te drinken volgens de voedingsadviezen. Er zitten enkele stoffen in koffie die schadelijk kunnen zijn voor volwassenen. Neem bijvoorbeeld cafeïne. Krijg je te veel cafeïne binnen? Dan kun je last krijgen van angstgevoelens, prikkelbaarheid, hoofdpijn, duizeligheid of hartkloppingen. Te veel cafeïne kan het ook moeilijk maken om in slaap te vallen. Je hoeft je gelukkig geen zorgen te maken om die mogelijke schadelijke effecten als je het bij maximaal vier koppen koffie per dag houdt.

Koffie is gezond

In koffie zitten verschillende voedingsstoffen die positieve eigenschappen benadrukken voor je lichaam. De cafeïne die in koffie zit, verbetert het functioneren van de kleine bloedvaten in je lichaam. Net als groenten en fruit, bevat koffie ook antioxidanten. Antioxidanten nemen je lichaam op en is belangrijk voor je algehele gezondheid. Koffie je kan beschermen tegen verschillende ernstige ziekten, kan vetverbranding een boost geven en kan je lichaam zelfs beschermen tegen gevaarlijke stoffen. Koffie (zonder suiker) past in een gezond eetpatroon. Wanneer je het aantal koppen per dag beperkt tot maximaal 4, geeft het je de boost om het maximale uit je dag te halen!

Wij zijn gek op onze koffie, jij ook?

Advies nodig bij het selecteren van de juiste koffiebonen? Of meer weten over ons unieke koffieconcept? Bij Care for Coffee nemen we graag alle mogelijkheden met je door om het juiste koffieabonnement samen te stellen.

Daarom Careforcoffee

Zonder investering

De machine zit bij de cliqprijs inbegrepen. U hoeft geen investeringskosten te betalen. Zo kunt u op kantoor genieten van heerlijke koffie.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×