Vier redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

Al vanaf 13 cent per kopje

Vier redenen waarom goede koffie op het werk onmisbaar is

Op elk kantoor staat er wel één: een koffiemachine. Een kop koffie op het werk is dan ook niet meer weg te denken. Sterker nog, koffie is vandaag de dag een serieuze aangelegenheid voor uw werknemers. Voor hen is een kop koffie veel meer dan gewoon dat kopje. En niet alleen dat, vandaag vertellen wij jou nog vier redenen waarom een goede kop koffie op kantoor essentieel is.

1 Koffie verhoogt de productiviteit van uw medewerkers

Er zijn vele onderzoeken gedaan naar koffie en het vergroten van de productiviteit op het werk. De uitkomsten verschillen, maar waar onderzoekers het allemaal over eens zijn is dat het drinken van koffie het gevoel van productiviteit vergroot.

Productiever na koffie
Bijna de helft van de Nederlandse werknemers geeft aan productiever te zijn onder het genot van een goede kop koffie. Zit het tussen de oren? Of hebben ze toch echt die cafeïne kick nodig? Menig medewerker gelooft niet in een productieve werkdag zonder een goede kop koffie.

Betere concentratie
Door cafeïne bent u alerter. U krijgt er meer energie van en u kunt zich beter concentreren. De geur van koffie alleen al werkt inspirerend voor een groot deel van de werknemers.

Bijna de helft van de Nederlanders is productiever na het drinken van een goede kop koffie

2 Koffie verbetert de sfeer op de werkvloer

Koffie brengt mensen samen. De koffiemachine op het werk is de plek waar collega’s onder het genot van een goede kop koffie elkaar ontmoeten, de laatste stand van zaken bespreken of zelfs een korte meeting houden. Het heeft een positieve invloed op de arbeidsvreugde en het teamgevoel wanneer werknemers op verschillende momenten tijdens de werkdag samen een goede kop koffie kunnen drinken.

Interactie en sfeer
Wanneer de koffie op de werkvloer niet voldoet aan de wensen van werknemers, zijn ze al snel geneigd om buiten de deur een kop koffie te halen. Hierdoor is er onderling minder interactie en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer en productiviteit op kantoor.

3 Koffie verhoogt de medewerkerstevredenheid

Tevreden medewerkers zijn belangrijk binnen een organisatie. Als facility manager doet u er alles aan om medewerkers tevreden te stellen. Maar wist u dat een groot deel van de medewerkers een goede kop koffie belangrijker vindt dan een laptop van de zaak of het jaarlijkse bedrijfsuitje? Het gaat zelfs zo ver dat sommige medewerkers gratis koffie laten opnemen in hun secundaire arbeidsvoorwaarden.

Steeds betere koffie
Bovendien blijven medewerkers praten over slechte koffie totdat er verandering in komt. Tegenwoordig drinkt iedereen steeds betere koffie, zowel thuis als in de horeca. Blijft deze ontwikkeling achter op kantoor, dan zult u daar medewerkers over horen klagen. Goede koffie zal de tevredenheid van uw werknemers verhogen.

Goede koffie verhoogt de tevredenheid bij uw medewerkers

4 Koffie is het visitekaartje van uw organisatie

Klanten en relaties zijn essentieel voor uw organisatie. Wanneer u potentiële klanten ontvangt, wilt u zo goed mogelijk voor de dag komen. Een bespreking of onderhandeling begint vrijwel altijd met een kop koffie. Juist op die belangrijke momenten wilt u indruk maken. Serveert u lekkere koffie? Dan geeft dit direct glans aan uw gesprek.

Een goede indruk maken
Serveert u ‘slechte’ koffie? Dan is het lastiger om indruk te maken. Simpelweg omdat minder lekkere koffie niet past bij de professionaliteit die u als bedrijf wilt uitstralen richting uw klanten.

Care for Coffee op uw werk

Wilt u uw medewerkers, klanten en relaties laten genieten van de beste koffie? Neem dan contact met ons op! Wij geven u graag advies over de zakelijke koffiemachines en abonnementsvorm die bij u past.

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×