fbpx

Verhoogt koffie op kantoor onze productiviteit?

Veel Nederlanders drinken koffie op kantoor om ‘wakker te worden’. Dat is ook de reden dat we de dag vaak beginnen met een kop koffie. Even het wakkere gevoel krijgen om de werkdag frisser te kunnen starten. Maar waarom laten we het vaak niet bij dat ene kopje koffie ’s ochtends? Later op de ochtend nemen we er nog een, na de lunch hebben we een opkikker nodig en ook tegen het einde van de middag is er behoefte aan een cafeïne boost. Meerdere keren per dag een kop koffie om onze focus te houden en niet in te kakken. Zit het tussen onze oren of verhogen al deze kopjes koffie onze aandacht en productiviteit écht?

Koffie op kantoor maakt je minder slaperig

In elk geval zorgt koffie er echt voor dat je je minder moe voelt. Handig na een korte nacht of tijdens een drukke periode. De reden dat koffie ervoor zorgt dat je vermoeide gevoel afneemt, heeft te maken met de invloed van cafeïne op je hersenen. Stephan Braun, een medisch schrijver, legt uit dat cafeïne de stof in onze hersenen die ons slaperig maakt, blokkeert. “Het consumeren van koffie is alsof je tijdelijk een blok hout onder het rempedaal van de hersenen plaatst”, zegt Braun. Een kop koffie op het werk kan je dus zeker helpen om sneller op gang te komen en minder snel moe te worden.

Koffie op kantoor leidt tot meer focus

Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van cafeïne op onze aandacht en alertheid. Kan een kop koffie zo nu en dan bijdragen aan onze focus? Het antwoord op die vraag is ja! Niet alleen zorgt koffie ervoor dat je je aandacht ergens beter bij kan houden, maar ook dat je deze aandacht langer kan vasthouden. Het maakt hierbij niet uit of hetgeen waar je je op wil focussen iets ingewikkelds of simpels is. Je hoeft voor een lastige taak of vergadering dus niet een extra koffie op werk te drinken om je aandacht er beter bij te kunnen houden. Dat kan zelfs averechts werken. Dus voor de mensen die wel altijd een meeting inlopen met een extra koffie in de hand: verspreid het liever over de dag.

Verhoogt koffie op kantoor onze productiviteit?

De hele dag door maken we keuzes. Van kleine onbelangrijke tot grote belangrijke beslissingen. Voor al deze keuzes hebben we een beetje, of veel, wilskracht nodig. Iets dat we – helaas – niet oneindig bezitten. Als je een belangrijke knoop moet doorhakken op een moment dat je moe bent, kan je vaak niet meer helemaal helder nadenken. Cafeïne kan dan helpen om het gevoel van controle weer wat meer terug te krijgen. Het drinken van een kop koffie op werk kan er dus voor zorgen dat je beter in staat bent een bepaalde keuze te maken en je je ook zekerder voelt bij die beslissing.

Dus: koffie op kantoor verhoogt je productiviteit

Je voelt je minder moe, je kan je aandacht er beter en langer bijhouden én je maakt makkelijker keuzes. Welkom in de wondere wereld van koffie! We kunnen namelijk stellen dat al deze positieve effecten je zeker productiever maken gedurende je werkdag.

Wil je meer informatie over koffiemachines op het werk? Care for Coffee heeft een uniek concept waarbij je verse bonenkoffie op het werk hebt voor de laagste prijs. Al vanaf €0,19 per kopje en zonder investering. Neem contact op om een offerte aan te vragen of om het contactformulier in te vullen.

Daarom Careforcoffee

Wekelijkse service en onderhoud

Met ons onderhoudscontract word jij totaal ontzorgd. Eén van onze servicemedewerkers komt wekelijks bij je langs voor het reinigen van de machine, zodat je zorgeloos kunt genieten van de beste koffie.

Winkelwagen