Koffieweetjes

Al vanaf 13 cent per kopje

Koffieweetjes

Wil u uw vrienden en familie verbazen met uw kennis over koffie? Dat kan! Als koffie liefhebber is het natuurlijk essentieel dat jij de ins en outs weet over jouw favoriete warme drank!

Arabica vs. Robusta

Er zijn tal soorten koffie soorten, toch zijn er twee soorten die eruit springen en het meest gebruikt worden. De Arabica en Robusta bonen. De Arabica bonen bevatten 1% cafeïne tegenover de 2% die in de Robusta bonen zit.

Blends vs. single origin

Koffie is vaak een mix van bonen. Indien dit niet het geval is spreken we over een single origin.

De intensiteit van koffie heeft niets te maken met de hoeveelheid cafeïne

Cafeine vs. intensiteit

Je denkt al snel dat een espresso door z’n sterkte de meeste cafeïne bevat. Maar niets is minder waar! De intensiteit van de koffie heeft werkelijk niets te maken met de hoeveelheid cafeïne. De koffie die de meeste cafeïne bevat, is filterkoffie. De intensiteit van de koffie wordt bepaald door het branden van de boon, maar ook door de looptijd van het water tijdens het zetten van jouw kop koffie.

Koffiesoorten uit India zijn vaak kruidig, terwijl koffiesoorten uit Colombia juist bloemig zijn.

Hoe lang duurt het branden van koffie?

Het branden van koffie duurt minder lang dan dat je in eerste instantie waarschijnlijk zou denken. Koffie is zo gebrand! Een normale branding duurt zo’n tien minuten. Voor een lichte kop koffie slechts vijf en voor een sterke koffie ben je vijftien minuten kwijt.

Geen smaak, maar aroma

Koffie heeft geen smaak, koffie heeft aroma. Er zijn tien gangbare aroma’s die weer zijn onderverdeeld in drie aroma families. Deze zijn bloemig/fruitig, intens en gebalanceerd. Welke aroma er in de koffie zit heeft te maken met de afkomst van de koffie. Indische koffie’s zijn bijvoorbeeld vaak kruidig en koffie uit Colombia weer bloemig.

Meer weten over onze koffie?

Wilt u meer weten over de koffie van Care for Coffee? Neem dan contact met ons op! Wij vertellen u er graag alles over!

Daarom Careforcoffee

De laagste prijs

Al vanaf €0,13 per kopje staat er een professionele koffiemachine op uw kantoor, in uw winkel of sportkantine en kunt u genieten van de lekkerste bonenkoffie, espresso, cappuccino, latte macchiato en chocolademelk.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×