fbpx

De lente is alweer volop in gang. De narcissen staan volop in de bloei, we kunnen ons weer opwarmen aan de eerste zonnestralen en de dagen duren weer een stuk langer. Een nieuw seizoen, betekent nieuwe verwenrecepten! Dit keer presenteren wij een aantal koffierecepten met een lentetwist. De koffierecepten zijn gemakkelijk te maken, en geven je koffie net een extraatje.

IJskoffie

In de lente stijgen de temperaturen, waardoor je behoefte kunt hebben aan de eerste koude koffie van het jaar. Een verfrissende ijskoffie voor de warme lentedagen is hiervoor erg geschikt! Zet voor deze ijskoffie eerst een kopje espresso. Voeg hier 3 theelepels suiker aan toe en laat de espresso een halfuur afkoelen in de koelkast. Klop ondertussen een flinke scheut volle melk tot melkschuim. Giet de afgekoelde koffie in een groot glas, voeg 8 ijsklontjes en tot slotte het melkschuim toe. Wil je nog een zoete touch aan je ijskoffie? Top je ijskoffie dan af met karamelsiroop.

Koffiecocktail

In de lente is het in de avond langer licht waardoor je eerder tot laat buiten gaat zitten. Een cocktailavondje is dan een erg leuk idee! Met koffie maak je een heerlijke koffiecocktail: de Moccatini. Voor deze cocktail meng je 60 ml (afgekoelde) espresso, 60 ml melkschuim, 30 ml Vodka en 30 ml Tia Maria door elkaar. Wil je een vormpje in het melkschuim? Snij het gewenste figuur in een papiertje, leg dit op het cocktailglas en strooi er met een zeefje wat cacaopoeder overheen. Erg leuk om je gasten mee te verrassen!

Fruitige koffie

De lente staat natuurlijk bekend om de explosie van fruit en bloemen. Om je lentedagen nóg meer kleur te geven hebben we een heerlijk fruitig koffierecept uitgekozen waar je blij van wordt! Zet voor dit recept 1 espresso en laat deze afkoelen in de koelkast. Mix ondertussen 30 gram aardbeien, 15 gram rode bessen, 1 theelepel suiker en 1 handje ijsblokjes in een blender. Voeg de afgekoelde espresso toe aan het aardbeienmengsel in de blender. Mix dit kort en doe het mengsel in een glas. Voeg eventueel nog wat ijsblokjes toe voor een extra frisse smaak. Deze fruitexplosie in combinatie met de espresso zorgt voor een echte energieboost!

Sfeerbeeld van Care for Coffee ijskoffie

Genieten!

Probeer met deze koffierecepten eens iets anders en laat je verrassen. De basis ingrediënten voor deze koffierecepten heb je vaak al in huis, daarom hoef je niet veel moeite te doen om de lekkerste lentekoffies te maken. Geniet ervan!

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor je geselecteerd.

Winkelwagen