fbpx

Verwen jezelf tijdens de koude winteravonden bij het haardvuur met een heerlijke warme kop koffie. Wil jij jouw koffie nou net iets extra’s geven in deze dagen? Lees dan snel verder, wij geven voor de gezelligste tijd van het jaar namelijk een aantal tips voor overheerlijke winterdranken!

Kruidige koffie

Van baksels met kaneel en speculaaskruiden kunnen we al geen genoeg krijgen in de winter. Maar deze kruidige smaken zijn ook erg lekker in combinatie met koffie! Voor dit kruidige koffierecept begin je met het zetten van koffie voor vier personen. Breng vervolgens 4 dl melk aan de kook. Wanneer de melk kookt roer je er 4 el honing en 1 tl kaneel door. Laat de melk nogmaals koken. Vervolgens verwarm je 4 tl cacao mee. Verdeel het melkmengsel over vier glazen en schenk de koffie erbij. Nu kunnen jij en je gasten genieten van deze heerlijke winterse koffiespecial!

Een vleugje alcohol

Klinkt een vleugje alcohol in je koffie als een lekkere combinatie? Probeer dan eens de Canuck koffie. Dit is een overheerlijke koffie met Canadese whisky gecombineerd met ahornsiroop. Per persoon voeg je 30 milliliter ahornsiroop en 30 ml Canadese whisky toe aan je sterk gezette koffie. Door de alcohol krijg je het lekker warm van deze winterspecial. Wanneer je het lekker vindt kun je het natuurlijk afmaken met een grote toef slagroom!

Kleine touch

Koffie is heerlijk in combinatie met een laagje opgeschuimde melk. Het is niet voor niets dat de cappuccino en de latte macchiato zo populair zijn! Maar het is extra lekker wanneer je een lichte touch geeft aan het schuim. Bestrooi je koffieschuim bijvoorbeeld met wat kaneelpoeder, speculaaskruiden of cacaopoeder. Ook kun je een klein beetje siroop over het schuim besprenkelen. Zo maak je jouw koffie met een simpele touch toch wat specialer!

Zoetekauw

Ben je een echte zoetekauw? Dan is de karamelsiroop een heerlijke toevoeging aan je cappuccino, latte macchiato of caffè macchiato. Voeg bijvoorbeeld een vleugje karamelsiroop toe aan je koffie. Wil je nog meer uitpakken? Serveer dan een bolletje (vanille-, kaneel- of karamel)ijs bij de koffie!

Er zijn dus genoeg manieren om jouw koffie nog specialer te maken door er een wintertint aan te geven! Verras jezelf en de mensen om je heen!

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor je geselecteerd.

Winkelwagen