Koffie: een gewoonte of een behoefte?

Al vanaf 14 cent per kopje

Koffie is het meest gedronken drankje in Nederland. In de ochtend, na het eten of wanneer je een energieboost nodig hebt, denk je vaak als eerst aan een kop koffie. Maar hoe komt dat eigenlijk? Is koffie een gewoonte, die we dagelijks hebben weten vast te zetten of heeft je lichaam écht behoefte aan koffie? Dat lees je in deze blog.

Behoefte aan koffie

Er zit veel verschil in het aantal kopjes koffie dat mensen per dag drinken. De een vindt enkel een kopje in de ochtend voldoende, terwijl de ander de hele dag door wel koffie kan drinken. Het blijkt dat de behoefte aan koffie in de genen zit. Mensen met weinig cafeïne in het bloed en die cafeïne snel verwerken, drinken het meest koffie. Dit klinkt heel logisch, want wanneer er minder cafeïne in je bloed zit, verlang je eerder naar koffie. Maar er zijn ook andere redenen waarom men naar een kopje koffie kan verlangen.

Koffie na het eten

We sluiten de maaltijd graag af met een kopje koffie. Voor velen is dit een dagelijkse gewoonte. Maar waar komt deze gewoonte vandaan? Over het algemeen drinken we koffie na het eten om een zware maaltijd beter te kunnen verwerken. Een espresso of ‘normaal’ kopje koffie helpt hierbij het beste. De cafeïne en chlorogeenzuur in koffie zorgen ervoor dat de vetvertering op gang komt. Daarnaast zorgt koffie ervoor dat het voedsel zich snel door het spijsverteringskanaal beweegt en geeft de cafeïne je een boost, waardoor je minder snel last hebt van een after dinner dip.

Koffie bij een lekkernij

Het is vaak een gewoonte om bij een stuk taart een kopje koffie of thee te drinken. Maar het is niet alleen een gewoonte, ook hier komt een behoefte bij kijken. Een gebakje is natuurlijk erg zoet en koffie heeft daarentegen juist een bittere smaak. De bittere smaak van de koffie geeft een goed tegenwicht voor de zoete lekkernij. Dit geldt overigens niet voor een cappuccino; door de melk in de cappuccino gaat de bittere smaak van de koffie voor een deel verloren.

Kantoorkoffie

Ook het kantoorleven gaat vaak gepaard met veel kopjes koffie. In de ochtend wanneer je aan het bureau schuift wordt de eerste kop koffie gezet en niet veel later nuttig je tijdens de start van een vergadering weer een kopje. Het is voor veel mensen zowel een behoefte als gewoonte om in de ochtend een kop koffie te nemen. Door de cafeïne heeft koffie een opwekkend effect en zorgt het voor mentale activatie. Koffie kan je dus een boost geven, waardoor je fris en geconcentreerd te werk kunt gaan. En dat kan je wel gebruiken op kantoor!

Daarom Careforcoffee

Zonder investering

De machine zit bij de cliqprijs inbegrepen. U hoeft geen investeringskosten te betalen. Zo kunt u op kantoor genieten van heerlijke koffie.

Oké, ik ben helemaal verkocht!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel ons op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bellen wij u!

    Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel ons op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bellen wij u!

    Uw browser is niet meer van deze tijd!

    Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

    ×