Koffie als medicijn

Al vanaf 13 cent per kopje

Koffie als medicijn

Alleen al op de werkvloer worden er gemiddeld 4,3 koppen koffie per persoon per dag gedronken. Dat was vroeger wel anders. Aanvankelijk werd koffie namelijk alleen gedronken als onderdeel van een godsdienstige plechtigheid of op medisch advies. Medici merkten de weldadige werking van koffie steeds vaker op en begonnen met het voorschrijven van koffie als medicijn. Het werd ingezet als middel tegen een verbazingwekkend aantal aandoeningen, waaronder nierstenen, jicht, waterpokken, mazelen en keelpijn.

Nog steeds komt koffie vaak in beeld als het om de gezondheid van mensen gaat. De relatie tussen koffie en gezondheid wordt daarom ook regelmatig onderzocht. Heeft koffie echt zo’n gunstig effect op onze gezondheid, of praten we onszelf iets aan?

Effecten van koffie op gezondheid

Natuurlijk blijkt er uit onderzoek dat het te veel drinken van koffie in verband wordt gebracht met een ongezonde levensstijl. De positieve effecten op de gezondheid van mensen worden minder vaak benadrukt, maar zijn er zeker. Zo vermindert het drinken van koffie de kans op suikerziekte. Mensen die veel koffie drinken, lopen namelijk minder kans op diabetes type 2 dan mensen die weinig koffie drinken. Daarnaast is er mogelijk minder kans op Parkinson, Alzheimer, levercirrose, galstenen, dikkedarmkanker, blaaskanker of zelfs tandplak.

Beschermende werking

We noemden al dat het drinken van koffie het risico op diabetes, hart- en vaatziekten, niet-alcoholische leverontsteking, levercirrose en leverkanker vermindert. Uit onderzoek is gebleken dat er minder schadelijke eiwitten terug te vinden zijn in de lever van mensen die veel koffie drinken. Bepaalde bestanddelen van koffie hebben daarom mogelijk een beschermend effect op de lever. Dit geldt ook voor de cafeïnevrije koffie.

Is koffie veilig om te drinken?

Uit de resultaten van verschillende onderzoeken blijkt dat koffie een beschermend effect heeft op je lever en dat het de kans op verschillende ziektes vermindert. Je kunt jouw geliefde koppen koffie dus met een gerust hart blijven nuttigen! Heeft u hulp nodig bij het selecteren van de juiste koffiemachine op het werk? Wij geven u graag advies op basis van uw wensen en de mate van koffiegebruik op de werkvloer.

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×