Goed nieuws voor alle fanatieke koffiedrinkers!

Al vanaf 13 cent per kopje

Goed nieuws voor alle fanatieke koffiedrinkers!

Hoewel koffie over het algemeen niet als slecht voor je gezondheid beschouwd wordt, zijn er wel vragen over het effect van koffie op mensen die gevoelig zijn voor cafeïne of meer dan gemiddeld veel koffie drinken. Is koffie dan nog steeds niet schadelijk voor je gezondheid?

De gemiddelde koffiedrinker

Koffie is verreweg de meest gedronken drank ter wereld. Niet zo vreemd dus dat er veel onderzoek gedaan wordt naar de voor-en nadelen van koffie. Zo is er wetenschappelijk aangetoond dat het consumeren van koffie, met mate, bescherming kan geven tegen verschillende ziektes en zelfs je levensduur zou kunnen verlengen.

Maar ‘met mate’ zegt het al een beetje. Hiermee wordt meestal gedoeld op zo’n 3 tot 5 koppen koffie per dag. Echter, veel mensen drinken minstens 6 koffies per dag. Hebben deze fanatiekere koffiedrinkers ook baat bij de voordelen van koffie, of kan het dan juist gaan tegenwerken?

De fanatieke koffiedrinker

Wetenschappers hebben gevonden dat de voordelen die het drinken van koffie heeft ook geldt voor mensen die meer dan gemiddeld veel koffie drinken. Zo lijkt het er zelfs op dat verlenging van de levensduur alleen maar toeneemt voor de fanatieke koffiedrinkers. Dit resultaat geldt ook voor de mensen die gevoeliger zijn voor cafeïne

Het feit dat de positieve effecten van koffie ook impact hebben op de mensen die gevoeliger zijn voor cafeïne en zelfs op de mensen die decafé koffie drinken, toont aan dat cafeïne niet als enige bestanddeel deze positieve effecten veroorzaakt. Omdat koffie uit honderden verschillende bestanddelen bestaat, is het lastig om te achterhalen welke bestanddelen of welke combinatie daarvan de voornaamste invloed heeft op de positieve impact van koffie. Dat is nog iets wat beter uitgezocht moet worden in de toekomst.

Conclusie

We kunnen stellen dat koffie, ook voor de fanatieke koffiedrinkers, onderdeel kan uitmaken van een gezonde leefstijl! Zet die koffiemachine dus gerust een keertje extra aan.

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×