Eerlijke koffie: wat is dat?

Al vanaf 13 cent per kopje

Eerlijke koffie

Tegenwoordig spreken we niet alleen meer over de kwaliteit van koffie, maar vooral ook over de herkomst van de bonen. Zo worden koffie en eerlijkheid vaak in één adem genoemd. Maar wat wordt er eigenlijk precies bedoeld met eerlijke koffie?

De herkomst van koffie

Koffie wordt voornamelijk verbouwd in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Ook de melanges van Care for Coffee hebben hun oorsprong in landen als Colombia, Java, Honduras en Brazilië. Als koffieboeren in deze gebieden onder goede arbeidsomstandigheden en met behoud van natuur de koffiebonen kunnen verbouwen, spreken we van eerlijke koffie.

Rainforest Alliance keurmerk

Care for Coffee vindt het welzijn van arbeiders een belangrijk criterium, evenals respect voor milieu en behoud van natuur. Onze koffie is dan ook voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk: een keurmerk dat hoogwaardige duurzaamheidseisen stelt, maar vooral ook instaat voor goede  arbeidsomstandigheden en bescherming van het inkomen van de koffieboeren. De boeren én het milieu staan voorop!

Milieu en gezondheid

Rainforest Alliance is een non-profit organisatie die boeren ondersteunt om met duurzame landbouw te werken aan de voedselveiligheid. Boeren in kwetsbare landschappen worden gestimuleerd gewassen te verbouwen zonder schade aan natuur en milieu toe te brengen. Niet voor niets is het logo van het keurmerk een groene kikker: het symbool voor milieu en gezondheid.

Onze klanten zijn nieuwsgierig en milieubewust, iets wat ons als bedrijf triggert om innovatief te blijven. En dat vinden we alleen maar leuk!

Transparant en betrouwbaar

Het Rainforest Alliance keurmerk past echt bij Care for Coffee. Door de transparantie en betrouwbaarheid van het keurmerk zijn wij verzekerd van koffie waar we achter kunnen staan en trots op kunnen zijn. We kunnen met een gerust hart tegen onze klanten zeggen dat onze koffie niet alleen lekker, maar ook eerlijk is. In een wereld waar het voor de consument lastig is te achterhalen of er sprake is van eerlijke handel, bieden wij een stukje zekerheid.

Kwaliteit is meer dan smaak

Natuurlijk blijft de kwaliteit van de koffie voorop staan. Maar kwaliteit is allang niet meer alleen smaak, het is meer dan dat. Klanten willen weten waar de koffie vandaan komt, en terecht. Goede kwaliteit betekent ook dat het op duurzame en eerlijke wijze is verbouwd en daarnaast spelen service en gezondheid een rol.

Innovatieve duurzaamheid

Care for Coffee is bezig met meer duurzame ontwikkelingen. We zijn bijvoorbeeld aan het kijken wat we in de nabije toekomst kunnen doen met koffieresidu, biologisch afbreekbare c.q. recyclebare bekers en producten van suikerriet. Door de duurzaamheidsvraagstukken vanuit de markt worden we gestimuleerd om ons door te blijven ontwikkelen. Onze klanten zijn nieuwsgierig en milieubewust, iets wat ons als bedrijf triggert om innovatief te blijven. En dat vinden we alleen maar leuk!

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×