Duurzaam ondernemen met Cradle to Cradle

Al vanaf 13 cent per kopje

Bij Care for Coffee vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Een veelgestelde vraag is hoe wij omgaan met duurzaamheid. Dit doen wij door Cradle to Cradle toe te passen. Cradle to Cradle betekent eigenlijk dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt kunnen worden, zonder hun waarde te verliezen. Zo gebruiken we Halo Green Cups én producten die gemaakt zijn van koffieresidu. In deze blog laten wij je kennismaken met deze producten en geven wij uitleg over het proces van de Halo Green Cups. Ook geven wij een aantal tips hoe je zelf koffiedik nuttig kunt hergebruiken. Lees snel verder!

Halo Green Cup

Wij passen Cradle to Cradle toe door onder andere Halo Green Cups aan te bieden. Dit zijn 100% biologisch afbreekbare koffiebekers. Deze bekers zijn voorzien van een PLA-coating, oftewel volledig afbreekbaar ‘bio plastic’. Door de duurzame samenstelling kunnen de Halo Green Cups worden vergist en omgezet in biogas.

Duurzaam

Niet alleen de grondstoffen van de Halo Green Cups zijn duurzaam, ook het productieproces wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. De bekers worden bij verschillende klanten verzameld in speciale inzamelbakken. Deze bakken halen we regelmatig op met auto’s die CO₂-neutraal rijden. De Halo Green Cups worden vervolgens gerecycled tot nieuwe bekers. Per 1000 bekers levert dit een CO₂-besparing op van 15,23 kg, 2,50 kg vruchtbare compost en 2,16 M3 biogas. Daarnaast wordt er per 1000 bestelde bekers 1 euro gedoneerd aan een duurzaam doel. Het is een mooi duurzaam project.

Op dit moment worden de bekers onder andere bij de gemeente Hardenberg ingezet en ingezameld bij AC de Branderij Hardenberg.

Koffieresidu op kantoor

Veel mensen beginnen de dag met een kopje koffie, en gooien hierna het koffieresidu weg. Dat is zonde, want koffieresidu kan goed hergebruikt worden. Zo staan er op kantoor bij Care for Coffee prachtige bloempotten die gemaakt zijn van koffieresidu. Maar we gebruiken ook pennen die onder andere gemaakt zijn van koffieresidu. Lees hieronder een aantal mogelijkheden om koffieresidu te hergebruiken en ga zelf ook aan de slag met het recyclen!

Verzorgingsproducten

Koffieresidu is een grondstof die zich goed leent om bijvoorbeeld zeep van te maken. Het neutraliseert en geeft een scrubbend effect. Omdat het een natuurproduct is zitten er geen chemische stoffen in de zeep en brengt het geen schade aan het milieu. Zeep van koffieresidu zou erg goed passen binnen een duurzaam bedrijf, bijvoorbeeld op het toilet.

Tuingebruik

Koffieresidu kan goed worden gebruikt in de tuin. Zo kun je koffieresidu prima toevoegen aan je compost. Vooral bij planten die groeien van stikstofrijke voeding is koffieresidu een goede aanvulling. Ook voor het kweken van paddenstoelen werkt dit uitstekend. Daarnaast kun je hiermee slakken in je tuin bestrijden. Wanneer je wat koffieresidu rondom je planten legt is de kans kleiner dat de planten worden aangevreten door de slijmerige diertjes. Door de structuur van koffieresidu kunnen slakken er namelijk moeilijk overheen kruipen.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Halo Green Cup proces of over de duurzame innovaties binnen Care for Coffee? Dan kun je contact opnemen via 088 500 3900 of een mail sturen naar info@careforcoffee.nl.

Daarom Careforcoffee

De laagste prijs

Al vanaf €0,13 per kopje staat er een professionele koffiemachine op uw kantoor, in uw winkel of sportkantine en kunt u genieten van de lekkerste bonenkoffie, espresso, cappuccino, latte macchiato en chocolademelk.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×