fbpx

De voordelen van koud water drinken

Onze dorst stillen met een glas water is iets wat we allemaal doen. Het is algemeen bekend dat water goed is voor de hydratatie van het lichaam en dat we om die reden ook voldoende water op een dag moeten drinken. Echter, waar we ons vaak niet mee bezighouden, is de temperatuur van het water dat we drinken. En laat dit nou net iets zijn wat ook meespeelt in het effect dat water heeft op je gezondheid. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat het drinken van koud water in bepaalde situaties voordelen heeft ten opzichte van kraanwater en warm water.

Als je af wilt vallen

Het drinken van koud water helpt je bij het verbranden van extra calorieën, omdat het je metabolisme een boost geeft. Hierdoor wordt het proces van calorieën verbranden wat versneld. Onderzoek laat zien dat je tot 70 extra calorieën per dag kan verbranden door het drinken van koud water gedurende de dag. Zo nu en dan kan je dus best een pauze nemen van het sporten en op deze manier je fitheid in stand houden.

Als je het warm hebt

Als ons lichaam opwarmt, kunnen we met behulp van koud water de temperatuur van ons lichaam weer in balans brengen. Tijdens bijvoorbeeld sporten is dit belangrijk, maar ook tijdens een hete zomer of in warme ruimtes. Zo is uit onderzoek gebleken dat men het vaker warm dan koud heeft op de werkvloer. Dit kan komen doordat er geen airco aanwezig is, maar vaak zijn focus of stress ook de oorzaak. Als we geconcentreerd aan het werk zijn of we hebben tijdnood vanwege een deadline, stijgt het ons soms letterlijk naar ons hoofd. Een glas koud water helpt dan niet alleen om je lichaamstemperatuur wat naar beneden te brengen, maar ook om weer even fris te worden. Dat kan je in zo’n situatie zeker gebruiken!
De Water by Care for Coffee waterkoeler hebben we daarom ook niet voor niets geïntroduceerd. We weten hoe belangrijk het is je tijdens je werkdag fit te voelen. Heb jij ‘m al besteld?

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor je geselecteerd.

Winkelwagen