fbpx

De ultieme checklist voor een duurzame koffievoorziening

De knoop is doorgehakt: er komt een koffiemachine met duurzame koffie! Maar welke koffieautomaat is nu het beste? Wat past het beste bij jouw organisatie en welk type koffiemachine moet er komen? In deze blog vertellen we de vier belangrijkste checklist punten over de meest duurzame keuze op het gebied van koffievoorzieningen. Lees je mee?

1. De juiste koffiemachine met duurzame bonen

Een écht duurzaam kopje koffie is een mooi visitekaartje voor het duurzaamheidsbeleid van jouw organisatie. Bij Care for Coffee vinden we het belangrijk om eerlijke koffiebonen te gebruiken. Onze koffie is daarom voorzien van het Rainforst Alliance keurmerk. Je kunt hier meer over lezen
in onze blog over de traceerbaarheid van onze koffie.

2. Hoeveel kopjes per minuut?

Het komt waarschijnlijk regelmatig voor dat jij voor je collega’s een bakje koffie haalt op kantoor. Je wilt iedereen zo snel mogelijk voorzien van een vers kopje bonenkoffie. Daarom is het belangrijk dat de koffiemachine op het werk snel is. En naast je collega’s wil je ook klanten natuurlijk nooit lang laten wachten op een kop koffie!

3. Koffiewensen van jouw collega’s

Iedereen drinkt zijn of haar koffie anders. Jij bent misschien gek op cappuccino, maar geldt dit ook voor jouw collega’s? Bij het kiezen van de juiste zakelijke koffiemachine is het daarom aan te raden om te kiezen voor een machine die verschillende dranken kan maken, zoals espresso, latte macchiato of cafe crème. Onze zakelijke koffiemachines zijn geschikt om diverse warme dranken te maken.

4. Onderhoudsvriendelijke koffiemachines

De meeste koffiemachines zijn onderhoudsvriendelijk en hebben tegenwoordig weinig schoonmaakonderhoud nodig. Je wilt immers het corveerooster niet aanvullen met uren poetsen van de koffiemachine. Ons onderhoudsabonnement maakt het wel heel makkelijk: je wordt hiermee volledig ontzorgd. Eén van de servicemedewerkers zorgt er wekelijks voor dat jij en je collega’s kunnen genieten van de allerbeste koffie op kantoor, zonder er nog naar om te hoeven kijken.

Hieronder nogmaals een checklist welke je kunt gebruiken bij de keuze voor een duurzame koffievoorziening:
1. Duurzaamheid (als visitekaartje voor je bedrijf)
2. Capaciteit (hoeveel collega’s wil jij voorzien van koffie?)
3. Keuzemogelijkheden (van welke koffie wil jij jouw collega’s voorzien?)
4. Onderhoud (wie gaat het apparaat onderhouden?)

Ook zin in goede koffie op het werk?

Ben jij helemaal verkocht en kan jouw werkplek ook een duurzame koffievoorziening gebruiken? Ontdek met onze Coffee Calculator snel wat Care for Coffee voor jouw organisatie kan betekenen, of neem vrijblijvend contact met ons op. We adviseren graag!

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor je geselecteerd.

Winkelwagen