De traceerbaarheid van koffie

Al vanaf 13 cent per kopje

In de ‘koffiewereld’ willen steeds meer mensen weten waar de koffie die zij drinken vandaan komt. De traceerbaarheid van koffie is een groeiend aandachtspunt. Waar komt de koffie vandaan en wat betekent dit voor de koffieboeren?

Rainforest Alliance

Onze koffie is voorzien van het Rainforst Alliance keurmerk. Maar wat houdt dat eigenlijk in? De Rainforest Alliance is een non-profit organisatie die samenwerkt met boeren. Ze werken samen met boeren aan de voedselveiligheid door middel van duurzame landbouw. De organisatie leidt boeren in kwetsbare landschappen op. Zo leren de boeren om hun gewassen op zo’n manier te verbouwen dat de oogst gestimuleerd wordt, de bossen behouden blijven en de beken en rivieren beschermd blijven. Al met al zorgt dat voor een goede vruchtbaarheid van de aarde. Het Rainforest Alliance keurmerk is te herkennen aan het groene kikkertje, dat symbool staat voor het milieu en de gezondheid ervan.

De reis van onze boon

Onze koffiebonen leggen een lange reis af voordat ze in onze koffiemachines terechtkomen. De boon die in onze Intenso melange wordt gebruikt, groeit namelijk in Zuid-Amerika. De combinatie van het klimaat en het landschap zorgt ervoor dat onze bonen hun aromatische smaak krijgen. De bessen van de koffieplanten groeien op steile heuvels, die vaak meer dan 1000 meter hoog zijn. De lage luchtvochtigheid en koele temperatuur op deze hoogte zorgen voor de ideale leefomstandigheden voor deze koffieplant.

Selectieproces van de koffiebonen

Daarna worden deze nauwkeurig gecontroleerd door de koffieboeren of deze van de juiste kwaliteit zijn. De bonen worden vervolgens zorgvuldig verpakt door de boeren voor het vervoer naar Nederland. Doordat deze koffieboeren aangesloten zijn bij de Rainforest Alliance, zijn onze koffiebonen Rainforest Alliance Certified™. Dit houdt dus in dat deze koffiebonen ecologisch-, sociaal- en economisch-duurzaam zijn verbouwd en dat Care for Coffee hieraan bijdraagt.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de traceerbaarheid van onze koffie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met al je vragen.

Daarom Careforcoffee

(H)eerlijke versgemalen bonenkoffie

Wij hebben de boon die de beste smaakbeleving creëert, zorgvuldig voor u geselecteerd.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×