fbpx

De duurzaamheid van wegwerpbekers

Wij krijgen steeds vaker de vraag waarom wij kartonnen koffiebekers aanbieden aan onze klanten. Dat is toch helemaal niet milieuvriendelijk? Maar, niets is minder waar. We leggen je graag uit waarom.

Bespaar waterverbruik

Uit onderzoek komt naar voren dat er significant op water bespaard wordt als er geen mokken afgewassen hoeven te worden. Je kunt het je misschien niet goed voorstellen, maar elke dag de vaatwasser laten draaien met een lading mokken en koffiebekers heeft een enorme impact op de ‘watervoetafdruk’ en dus het milieu. Laat staan als je de vaatwasser meerdere keren per dag laat draaien, wat in de meeste bedrijven zeker het geval is.
Onderaan de streep is dit schadelijker dan de kartonnen koffiebekertjes die aan het einde van de dag weggegooid worden. Maar let op: pas aan het einde van de dag. Om het gebruik van de kartonnen wegwerpbekers écht waarde te laten hebben, raden we je aan de koffiebekers gedurende de dag vaker dan één keer te gebruiken. Gelukkig zijn de Care for Coffee wegwerpbekers daar sterk genoeg voor!

Bespaar tijd

Naast dat het het afwassen of het laten draaien van de vaatwasser veel waterverbruik met zich meebrengt, kost het ook tijd. Het afwassen, afdrogen en terugzetten van de bekers. Of het in de vaatwasser en zetten en er weer uithalen. Als je al die 10 minuten per dag bij elkaar optelt, scheelt het best wat productieve uurtjes.

Conclusie

Kartonnen wegwerpbekers kun je dus gerust gebruiken als je niet elke keer een nieuwe beker voor je koffie gebruikt. Gebruik je toch liever glaswerk of mokken om je koffie uit te drinken? Let er dan op dat je misschien wat minder water en zeep gebruikt voor de afwas. Dat scheelt al een hoop!

Daarom Careforcoffee

Zonder investering

De machine zit bij de cliqprijs inbegrepen. Je hoeft geen investeringskosten te betalen. Zo kun je op kantoor genieten van heerlijke koffie.

Winkelwagen