De beste tijd voor een kop koffie

Al vanaf 13 cent per kopje

Heb je altijd al willen weten wat de beste tijd is om een kop koffie te drinken? Wetenschappers hebben dit onderzocht en zijn erachter gekomen wat het beste tijdstip is!

De beste tijd om koffie te drinken

Uit onderzoek bleek dat de beste tijd om een koffie te drinken tussen 09:30 en 11:30 uur ’s ochtends ligt. Daarnaast bleek dat het weinig nut heeft om tussen acht en negen uur ’s ochtends koffie te drinken. Ook koffie drinken tussen twaalf en een uur ‘s middags en half zes en half zeven ‘s avonds heeft weinig nut, want ook dan is het cortisolgehalte in het bloed hoger en ben je van nature alerter.

Cortisolgehalte

Volgens de onderzoekers kun je het beste een kop koffie nemen als het hormoon cortisol in je lichaam laag is. Het hormoon cortisol stimuleert de alertheid en regelt de interne klok in het lichaam. Door koffie te drinken wanneer je cortisolgehalte hoog is, kun je een cafeïnetolerantie ontwikkelen.

Van nature is het cortisolgehalte hoog na het ontwaken en kan het tot een uur daarna hoog blijven, met een piek tussen acht en negen uur ‘s morgens.

De beste tijd voor een kop koffie hangt af van uw cortisolgehalte

Sterkere koffie voor hetzelfde effect

Volgens de Amerikaanse wetenschapper Steven Miller is het daarom beter om pas na deze hormoonpiek van cortisol koffie te drinken. Als je koffie drinkt terwijl je cortisolgehalte hoog is, zal je sterkere koffie nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.

Bron onderzoek

Daarom Careforcoffee

De laagste prijs

Al vanaf €0,13 per kopje staat er een professionele koffiemachine op uw kantoor, in uw winkel of sportkantine en kunt u genieten van de lekkerste bonenkoffie, espresso, cappuccino, latte macchiato en chocolademelk.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×