De beste bonen voor je zakelijke koffiemachine

Al vanaf 13 cent per kopje

De beste bonen voor je zakelijke koffiemachine

Veel van ons kunnen zich tegenwoordig een wereld zonder koffie niet meer voorstellen. Zeker voor ons Nederlanders. Met een gemiddelde van zo’n 250 liter koffie per persoon per jaar staat ons land dan ook niet voor niets in de top 5 landen met de grootste koffiedrinkers. Voor bedrijven is het dus absoluut een must om aan deze behoefte te voorzien. Maar wat zijn nou de beste bonen die je voor je zakelijke koffiemachine kunt gebruiken? Wij zochten het voor je uit!

Twee hoofdsoorten koffiebonen

In de blog koffieweetjes hadden we het al even over de twee soorten koffiebonen die verreweg het meest gebruikt worden: de Arabica en de Robusta. De Arabica boon omvat wereldwijd 60% van de koffieproductie, maar de Robusta boon is een goede tweede speler. Bijna alle koffie ter wereld wordt gemaakt van deze bonen. De verschillen zitten hem in de smaak en sterkte van de koffie. Waar de Arabica boon zoeter smaakt en minder cafeïne bevat, is de Robusta boon juist wat bitter met een hoger cafeïne percentage. Robusta koffie wordt dan ook vaak minder lekker gevonden maar draagt door de sterkte wel meer bij aan de voordelen van koffie. Lees hier hoe koffie bijvoorbeeld je productiviteit verhoogt.

Na hier en daar eens wat rondgevraagd te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat het ideale kopje koffie best wat sterker mag zijn, maar tegelijkertijd lekker van smaak. Het is immers ook een momentje om even van te genieten. Dus, kunnen we de bonen dan gewoon samenvoegen voor een goede kop koffie? Het antwoord daarop is helaas geen simpele ja. Natuurlijk zou het kunnen, maar naar onze mening resulteert dat niet in de beste koffieboon. Al helemaal niet als koffieboon voor je zakelijke koffiemachine, waar je meerdere koffies mee wil kunnen maken.

Na veel uitproberen hebben wij uiteindelijk gekozen voor een boon die bestaat uit 70% Arabica en 30% Robusta. Het resultaat is een boon die niet te bitter smaakt en een sterkte heeft waarbij de positieve effecten van een kop koffie op een fijne manier merkbaar zijn. Daarnaast is de boon geschikt voor alle soorten koffie. Zo komen er een heerlijke koffie, espresso en cappuccino uit onze machine. Allemaal met dezelfde boon en allemaal even sterk.

Dus, als je op zoek bent naar de lekkerste koffieboon voor je zakelijke koffiemachine, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Care for coffee op uw werk

Wilt u uw medewerkers, klanten en relaties laten genieten van de beste koffie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag advies over de koffiemachine en de abonnementsvorm die bij u past.

Daarom Careforcoffee

Zonder investering

De machine zit bij de cliqprijs inbegrepen. U hoeft geen investeringskosten te betalen. Zo kunt u op kantoor genieten van heerlijke koffie.

Oké, ik ben helemaal verkocht!
Bekijk nu onze Clubactie!

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en de Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Ook zin in goede koffie op 't werk? Bel me op 088 - 500 3900 of laat uw gegevens achter. Dan bel ik u! Bekijk nu onze Clubactie!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×